Cicle dedicat a una història de l’art digital, a càrrec de David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència i la Tecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del GEHUCT (Grup d’Estudis Humanístics sobre Ciència i Tecnologia), en què investiga els biaixos que pot generar a intel·ligència artificial en el camp de la salut.

En aquest curs explicarem l’origen, evolució i actual estat de l’art digital. Explicarem que, per entendre l’art digital, l’hem d’entendre com un estat mental, on la tecnologia digital és una força d’expressió, un dispositiu epistèmic i no simplement una eina amb la qual fem art. Explorarem qüestions com les noves relacions entre artista i públic, quins són els llenguatges d’expressió de l’art digital, de quina forma l’art digital interacciona amb moviments emancipadors o com portar-nos a revisar el concepte d’autor en un mitjà digital.

Sessió 3. 23 de novembre. Creació col·lectiva

Aquesta tercera sessió es centrarà en la transformació de l’art digital a l’entrada del segle XXI a la cerca d’una nova forma de relacionar-se artista i públic, seguint les idees de Benjamin de l’artista com a productor. Es tracta del paradigma de la creació col·lectiva on és el públic qui crea l’obra.