Nit de Museus al Museu del Cinema

Sergi Buka (il·lusionista, ombroman i llanternista) ens proposa un viatge al voltant de la llanterna màgica on redescobrir una part important de la història del il·lusionisme, de la fotografia i del cinema.

Els primers jocs d'ombres dels xamans a les coves, van ser l'inici d'una cursa cap a la realitat virtual que actualment ens envolta.

La llanterna màgica, des de la seva concepció al segle XVII, va ser l'aparell òptic i l'espectacle visual precursor del cinematògraf. Dos-cents cinquanta anys d'història i projeccions van convertir a la llanterna màgica en un dels grans espectacles de l'època, on els artistes de la il·lusió representaven amb la fantasmagoria les pors de la humanitat, però també els somnis i les il·lusions, amb belles plaques pintades a mà per artistes i artesans.

Com seria la sensació d'aquells que veien per primera vegada una imatge lluminosa i en moviment?

Sergi Buka ens convida a participar d'una autèntica sessió de llanterna màgica al Museu del Cinema per celebrar la nit dels museus. Amb material original de l'època reviurem com els llanternistes d'aquells temps realitzaven les primeres projeccions.

Inscripció prèvia obligatòria: clicant sobre la data de l'activitat o per telèfon al 972 412 777. Aforament: 30 persones, per tal de garantir la distància de seguretat. Indicacions sanitàries: És obligatori l'ús de la mascareta durant tota la sessió i la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Entrada: lliure. Horari: 18.00, 19.00 i 20.00 hores. Ho organitza: Museu del Cinema