El proper 29 de setembre, en Xavi Bobés intèrpret i cocreador de l’espectacle juntament amb Alberto Conejero, i l’Albert Coma, artista olotí responsable dels visuals de l’espectacle (que compta també amb l’olotí Julià Carboneras al paisatge sonor) conversaran amb Sergi Bernal, fotògraf i documentalista de l’espectacle, que porta més de 10 anys investigant sobre la vida del protagonista, aquest mestre republicà que amb metodologies pedagògiques renovadores, va prometre a uns nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba que els portaria a veure el mar. Promesa que no es va poder complir perquè el mestre va ser assassinat pel franquistes.

El mar, visió d’uns nens que no l’han vist mai és un reconeixement a tots els i les mestres republicans assassinats durant la dictadura i un exercici de memòria democràtica antifeixista que encara avui, alguns, volen prohibir-nos recordar.

També aquesta proposta d’activitat vol ser un reconeixement a creadors i creadores valentes que des del seu treball artístic afronten temes necessaris per a construir-nos com a societat.