Descripció

Aquest programa, que està dedicat a les compositores barroques, té dos pols d’atracció: la Prússia de Frederic el Gran i la França de Lluís XIV.

El primer està representat per dues dones: Anna Amàlia de Prússia i Anna Bon. L’una era la germana gran de Frederic el Gran, i gràcies a la seva posició social va poder ordenar-se abadessa i tenir la independència suficient per dedicar-se a la música. L’altra era filla d’artistes i alumna de Vivaldi a l’Ospedale de la Pietà de Venècia.

El segon està representat per Elisabeth Jacquette de la Guerre, filla de músics i cosina de F. Couperin, que va poder desenvolupar una carrera musical que la situa com un dels músics més destacats del barroc francès.

Totes tres evidencien la dificultat de les dones, ja no per obtenir un reconeixement —pel fet de ser dones se’ls negava—, sinó per tenir les mínimes condicions personals que els permetessin desenvolupar una carrera musical d’acord amb les seves capacitats.

Intèrprets:

Jordi Tarrús, flauta

Frances Bartlett, violoncel

Mireia Ruiz, clavicèmbal

Programa: obres d’Anna Amàlia de Prússia, C. Ph. E. Bach, Anna Bon de Venècia, Elisabeth Jacquette de la Guerre i F. Couperin