RECITAL POÈTIC

Poesia en ruta

Amb Àngels Gregori i Teresa Pascual

En aquest recital volem apropar-nos a la poesia que es gesta en altres indrets del domini lingüístic català. Hem convidat Àngels Gregori, nascuda al País Valencià, a presentar-nos una autora referent per a ella, Teresa Pascual. Sobre l’escenari s’enllaçaran les poesies d’una i altra...

Àngels Gregori és poeta i gestora cultural, va néixer a Oliva i des del 2003 viu a Barcelona. La seva activitat literària ha estat guardonada amb diferents premis, entre els quals destaca el Premi Amadeu Oller per Bambolines (Galerada, 2003) el Premi Ausiàs March per New York, Nabokov & bicicletes (Edicions Bromera, 2010) o el Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona per Quan érem divendres (Editorial Meteora, 2013). Com a gestora cultural, el 2004 va crear el Festival Internacional de Poesia d’Oliva i des d’aleshores n’és la coordinadora.

Teresa Pascual és poeta, llicenciada en filosofia i ha estat professora de secundària. Com a poeta es dona a conèixer amb Flexo (Gregal, 1988). Des d’aleshores ha escrit diversos reculls i alguns d’ells han obtingut premis, com el Premi de la Crítica Serra d’Or per El temps en ordre (Proa, 2002), el Premi de la Crítica Catalana de Poesia i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians Manel Garcia Grau per Rebel·lió de la sal (Pagès, 2008), i el Premi Ausiàs March per Vertical (Edicions 62, 2018). La seva obra ha estat recollida en diferents antologies i ha estat traduïda a diversos idiomes.

Recentment, ha publicat Rebelión de la sal, en versió bilingüe (La Garúa, 2020), l’antologia El temps en ordre: Poesia reunida (1988-2019) (Ediciones Alfonso el Magnánimo, 2020) i Tot passa baix (LaBreu, 2022).