Pere Faura

L’univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse pren forma en un rèquiem festiu i ple de purpurina, amb 9 intèrprets, la música en directe d’Aurora Bauzà i Pere Jou i la col·laboració especial de Francesc Orella.

L’any 1979 Bob Fosse va filmar All that Jazz, un retrat semi-autobiogràfic sobre la seva vida com addicte a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l’espectacle és un retrat autobiogràfic de l’autor i de la seva mort professional.

En aquest Rèquiem Nocturn, les diferents parts de la litúrgia original d’un rèquiem son substituïdes per escenes, cançons i danses creades a partir de l’univers coreogràfic i vital de Bob Fosse, creant una teatralitat in-disciplinar on moviment, paraula, música i vídeo ballen juntes en una coreografia per a 9 intèrprets, 2 músics en directe i 1 actor. Una experiència ritualista entre el llegat i la paròdia, entre l’humor i la tendresa que reflexiona sobre la bellesa de la mort per transformar l’acte de morir en un cabaret amb molta ploma i purpurina.

Un espectacle musical sobre la bellesa de la mort, que transforma l’acte de morir en un cabaret amb molta ploma i purpurina.

Premi millor espai escènic (Jordi Queralt) dels Premis Dansacat 2022.

Premi d’Arts Escèniques dels Premis Crítica Serra d’Or 2021.

Premi al millor intèrpret masculí (Víctor Pérez) dels Premis de la Crítica 2021.

Producció dins el projecte Cèl·lula#2 del Mercat de les Flors, projecte amb col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell, amb coproducció de La Diürna i Grec Festival de Barcelona.

Concepte, direcció i coreografia: Pere Faura. Intèrprets: Odo Cabot, Montse Colomé, Raffaella Crapio, Mario García Saez, Júlia Irango, Anamaria Klajnescek/Claudia SolWat, Gloria March/Sarah Anglada, Victor Pérez Armero, Toni Viñals. Amb la col·laboració especial de: Francesc Orella. Concepte i espai escènic: Jordi Queralt. Composició, direcció musical i música en directe: Aurora Bauzà i Pere Jou (Telemann Rec.). Text: Pere Faura i Marc Angelet. Assessorament dramatúrgic: Marc Angelet. Ajudanta de direcció: Anna Serrano. Ajudanta coreogràfica: Claudia SolWat. Traduccions al llatí: Neus Faura. Disseny d’il·luminació: CUBE.bz. Coordinació tècnica i tècnic de llums: Arnau Sala. Vídeo-creació i tècnic de vídeo: Sergi Faustino. Tècnic de so: Stéphane Carteaux. Disseny de vestuari i caracterització: Adriana Parra. Ajudanta vestuari durant funcions: Ona Grau. Disseny gràfic i comunicació web: Joan Escofet. Community manager: Pol Noya. Fotografia: Tristán Pérez-Martín. Video-enregistrament: Ricardo Salas. Producció executiva: Blanc Produccions. Administració: Joan Gay. Estudiant en pràctiques de l’Institut del Teatre: Vicente Roldán