Benvolguts i benvolgudes,

Perquè totes les famílies puguin gaudir d'aquestes Jornades d'Educació i Família, des de l'Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà a través del programa "dona't temps" hem organitzat un servei de canguratge per a infants d'entre 3 i 12 anys que s'oferirà mentre duri la conferència del proper 23 de març a càrrec d'Alba Alfageme.

Per poder gaudir d'aquest servei és imprescindible fer reserva de localitats i rebre la conformitat. Podeu sol·licitar el servei enviant un correu electrònic a aina.casanellas@palamos.cat abans del mateix 23 de març a les 14 hores.

23 de març - Alba Alfageme

Feminista, mare i psicòloga forense, Professora al Departament de Psicologia Social a la UdG. Especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes en diferents àmbits, des de les violències obstètriques, l’assetjament sexual a l’àmbit laboral fins els matrimonis forçosos o l’explotació sexual. En aquest àmbit ha col·laborat també a països com la Índia, Brasil o El Salvador. Assessora del Govern de la Generalitat en Polítiques de Seguretat i Perspectiva de Gènere.

Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. L’any 2021 va publicar el llibre “Quan cridem els nostres noms” (Ed. Univers)

La socialització dels infants entorn a la perspectiva de gènere

El problema no rau en la diferència, sinó en la desigualtat. Aquesta és una reflexió essencial per entendre com el patriarcat interfereix en la socialització dels nostres fills i filles a través de diferents elements com el porno, la falta d’educació sexual o els rols de gènere. Una conversa sobre la necessitat de conèixer aquests elements per acabar amb el masclisme imperant que tant ens condiciona.