El cas d'Edward Snowden, que va destapar una xarxa d'espionatge als Estats Units, arriba aquest divendres a la gran pantalla de la mà d'Oliver Stone. La producció narra com l'exmilitar comença a treballar per a la agència de seguretat nacional americana, on descobrirà que el govern americà controla tots els ciutadans. ‘Inferno’ el tercer film de la saga del 'Codi da Vinci' també s’estrena aquest divendres amb un Tom Hanks que repeteix com a protagonista d'una carrera contrarellotge per desxifrar una conspiració global. El documental en blanc i negre de Jordi Esteva 'Socotra, la isla de los sueños' trasllada al format audiovisual la seva pròpia novel·la, en què un grup de camellers recorren l’illa de Socotra, perduda enmig de l’oceà Índic.

'Inferno'

Basada en la novel·la homònima de Dan Brown, autor d'‘El codi da Vinci’ i ‘Àngels i dimonis’, arriba a la gran pantalla ‘Inferno’ del director guanyador d’un Oscar Ron Howard. Una pel·lícula protagonitzada per Robert Lanydon (Tom Hanks), un professor de simbologia que va darrere les unes pistes de Dant. Després d'un accident, es desperta amb amnèsia a un hospital d’Itàlia, on comença a barrejar els records amb la imaginació. La doctora Sienna Brooks l'ajudarà a recuperar el seus records i viuran una carrera contrarellotge per desxifrar una conspiració global.

'Snowden'

Basada en fets reals, Oliver Stone ressegueix amb ‘Snowden’ la historia del militar americà que es va veure obligat a deixar l’exèrcit per salut. Amb la ferma convicció de continuar treballant pel país, decideix entrar a la CIA com a informàtic, on descobrirà la gran xarxa de vigilància que té el governa americà cap a tot els ciutadans del món. Edward J. Snowden decideix, llavors, fer públic la trama d’espionatge dels EUA.

'Socotra, la isla de los sueños'

Jordi Esteva dirigeix aquest documental en blanc i negre basat en la seva pròpia novel·la, amb el mateix nom. Un grup de camellers que recorren l’illa de Socotra, perduda en mig de l’oceà Índic, protagonitzen aquest film, gravat íntegrament en llengua socotrí. Les històries sobre genis i serps explicades a la llum del foc i els paisatges d’aquelles terres llunyanes il·lustren una realitat en desaparició.

'Ozzy'

La proposta d'animació per als petits de la cas arriba aquesta setmana de la mà d'‘Ozzy’, un gos amb una vida perfecta amb els seus amos. Tot canvia, però, quan se’n van de viatge al Japó i no poden endur-se’l. La família decideix deixar-lo en un balneari per a gossos suposadament idíl·lic. L'Ozzy es veu, llavors, envoltat en un aventura per escapar d'un balneari més semblant a una presó.

'Els Intrusos'

El gènere de terror torna aquest divendres amb ‘Los Intrusos’, una pel·lícula que narra la vida d’una parella de joves, el Ed i la Sarah que, cansats de l’enrenou de la capital anglesa, opten per comprar-se una casa a Escòcia. Els enfrontaments històrics entre el londinencs i els escocesos trencaran la pau de la parella, que deixaran de viure un somni per endinsar-se un malson on la sang en serà la protagonista.

'Después de nosotros'

La darrera proposta dirigida pel francès Joachim Lafosse s'endinsa en la vida de Maria (Bérénice Bejo) i Boris (Cédric Kahn), una parella que després de quinze anys de matrimoni decideix divorciar-se. Les seves filles i els problemes econòmics faran que el procés de separació sigui més complicat del que pensaven. La lluita per saber qui ha aportat més a la relació donarà temps al destí per jugar les seves cartes.

'Small time'

La comèdia 'Small time' narra la història d'Al Klein, un home que dirigeix un concessionari de cotxes de segona mà amb el seu amic Ash Martini mentre intenta superar que la seva dona el deixés per un altre. El seu fill Freddy, amb qui no pot passar massa temps, decideix entrar el negoci familiar i anar a viure amb ell. Però el que pot ser bo per a Klein pot no ser el millor per a Freddy, i haurà de prendre una difícil decisió.