La vida de Nelson Mandela és inigualable. Els seus esforços per aturar la repressió de l'Apartheid, en la seva lluita constant contra la discriminació racial, els seus somnis d'aconseguir un país lliure i les seves esperances d'una vida millor queden com a part del seu llegat.

De terrorista a president de Sud-àfrica, passant per la política i la presó, va aconseguir canviar el rumb de la història de Sud-àfrica i també de la resta del món. Vols conèixer com ho va aconseguir? No et perdis aquestes quatre pel·lícules que estan inspirades en la seva vida i en els seus èxits:

'Mandela: Del mite a l'home' (2013)

Aquesta pel·lícula està inspirada en un llibre, concretament en l'autobiografia del líder sud-africà 'Long walk to freedom'. Dirigida per Justin Chadwick, la producció anglesa narra la història de Mandela i els seus esforços polítics. El film abasta els seus més de 27 anys a la presó i desgrana la batalla contra l'Apartheid.

'Adéu Bafana' (2007)

Dirigida per Billie August, aquesta pel·lícula està basada en la història de la relació del líder sud-africà amb James Gregory, un guàrdia blanc que es trobava a la presó on Mandela va romandre pres 27 anys. Gregori, un africà blanc, considerava inferiors a la raça de color, però la forma d'actuar i el discurs de lideratge del que anava a ser el pròxim president sud-africà va fer canviar d'opinió.

'Mandela i De Klerk' (1997)

Dirigida per Joseph Sargent, relata la vida i la relació de Nelson Mandela (Sidney Poitier) i F.W. De Klerk (Michael Caine), qui es van ajuntar per treballar colze a colze en la transformació cap a la Sud-àfrica llibertària. Va ser reconeguda com una de les produccions més substancioses sobre el tema i es va emportar més de deu nominacions.

'Invictus' (2009)

No és la millor pel·lícula sobre la vida del líder sud-africà, però sí que és la de més renom. Dirigida per Clint Eastwood i protagonitzada per Morgan Freeman i Matt Damon, la història està basada en el llibre 'Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Change a Nation', escrit per John Carlin. Guanyadora de 2 Oscar, la pel·lícula relata les peripècies de Sud-àfrica durant la Copa Mundial de Rugbi de 1995, on la passió d'un poble pot convertir en realitat l'esperança d'una nació.