La nord-americana Barbara Broccoli, productora dels films de James Bond, ha assegurat que, al marge d'altres possibles canvis, l'agent 007 "probablement continuarà sent un home", en declaracions al diari britànic "The Guardian".

"Bond és home. És un personatge masculí. Va ser escrit com a home i crec que probablement continuarà sent un home", diu, entre constants conjectures al Regne Unit sobre els canvis que podrien realitzar-se a la saga per adequar-la als temps.

La productora executiva argumenta que "no cal transformar personatges masculins en dones", sinó que "simplement es poden crear més personatges femenins i desenvolupar la història al voltant seu".

Broccoli, de 58 anys, va substituir al seu pare, Albert Broccoli, al capdavant de la productora britànica Eon Productions, responsable de les pel·lícules de l'agent secret anglès creat per Ian Fleming.

L'última entrega de la saga, Bond 25, protagonitzada una vegada més per Daniel Craig, s'estrenarà el 14 de febrer del 2020, més tard del previst, a causa de la marxa del director britànic Danny Boyle per "diferències creatives" , que va ser substituït pel nord-americà Cary Fukunaga.

El debat sobre el sexe d'un futur Bond es produeix quan al Regne Unit s'estrena una nova temporada de la popular sèrie "Doctor Who", que per primera vegada en més de 50 anys estarà protagonitzada per una dona, l'actriu Jodie Whittaker.