La història del cinema deixa tot un reguitzell d'escenes impactants que queden per sempre a la retina dels espectadors. Finals brutals, imatges esgarrifoses o moments decisius que han estat vistos una i mil vegades pels cinèfils. En aquesta llista repassem algunes de les escenes més impactants de l'hemeroteca cinematogràfica. D'entre ells, hem seleccionat les cinc que han destacat per la seva duresa.

'American History X'

Tonye Kaye va dirigir aquest film que retratava les aventures als Estats Units de diversos grups supremacistes de raça blanca. La duresa de la història fa que la pel·lícula compti amb nombrosos moments difícils de veure. No obstant això, hi ha una escena que posa els pèls de punta per la seva crueltat. Es tracta del moment en què Derek Vinyard, interpretat per Edward Norton, obliga un home negre a agenollar-se davant la vorera i mossegar la vorada mentre l'apunta amb una pistola. És en aquest moment, quan Derek trepitja el cap de la seva víctima.

'La naranja mecánica'

Una altra pel·lícula difícil de digerir per les seves violentes escenes és 'La naranja mecàáica', dirigida per Stanley Kubrick. En concret, les imatges de l'assalt de la banda ultraviolenta, protagonista de la cinta, a una casa familiar impacta pel seu so i agressivitat. Els assaltants colpegen i humilien una parella, mentre sona com a teló de fons la mítica 'Singing in the rain'.

'Seven'

L'escena final de 'Seven' és una de les més recordades de la història del cinema per la duresa i transcendent de la mateixa. Brad Pitt tiroteja Kevin Spacey, davant la presència de Morgan Freeman, després que aquest li confessi que ha matat la seva dona. L'escena ve precedida per l'aparició d'una caixa de la que sobresurt un cap. Amb aquest desenllaç es dóna a conèixer el setè dels pecats que persegueix la pel·lícula, l'enveja.

'La Passió de Crist'

Mel Gibson va dirigir aquesta pel·lícula el 2004. En ella es narren les últimes hores de vida de Jesucrist. El moment de la flagelaciones un dels més durs que s'han vist a la gran pantalla.

'El sexto sentido'

En aquesta pel·lícula també el que més impacta als espectadors és la seva escena final. Després de mantenir despert al públic durant tota la cinta, el seu desenllaç no té desperdici. Sense que ningú ho esperi es revela que el psicòleg, a qui dóna vida Bruce Willis, no està viu. Un final totalment impactant.

'La vida es bella'

Aquesta pel·lícula és esgarrifosa per la manera que té d'explicar alguns dels episodis més durs del genocidi contra el poble jueu que va tenir lloc a l'Alemanya de Hitler. El final de la mateixa va deixar sense alè els seus espectadors. Guido, protagonista del film, desfila davant un guàrdia nazi sota l'atenta mirada del seu fill des d'un camió de presoners. Tot i estar a punt de morir, Guido dóna un toc d'humor al moment perquè el seu fill no s'adoni de la duresa de la situació.