Margot Robbie és molt més que la protagonista de 'Barbie', la pel·lícula de Greta Gerwig que interpreta al costat de Ryan Gosling (Ken), i que arriba als cinemes el pròxim 20 de juliol. És una de les estrenes més esperades de l'any, i l'actriu australiana, que acaba de complir 33 anys, és literalment la reencarnació de la icònica nina de Mattel. S'ha ficat tant en el seu paper que en totes les 'premiere' de la gira promocional del film ha clonat a la perfecció algun dels 'looks' més famosos de la rossa de plàstic amb la qual han jugat milions de nenes i nens.

Un desplegament de publicitat i màrqueting que no ha fet sinó propulsar encara més l'estil 'Barbicore', una tendència que ja va tenir el seu boom a finals dels 90 i principis dels 2000, però que ha ressorgit amb força des que l'any passat es van filtrar les primeres imatges de la pel·lícula.

Robbie, amb un equip de professionals capitanejats per l'estilista Andrew Mukamal, la maquilladora Pati Dubroff i el perruquer Bryce Scarlett, han recorregut mig món (Los Angeles, Mèxic, Seül, Londres...) fent a cada ciutat un homenatge a la nina. Alguns dels conjunts els signen grans cases de moda, com Versace o Balmain.

Barbie 'Earring Magic' de 1992 (Robbie, de Balmain)

En la seva visita a Mèxic, el passat 6 de juliol, Robbie va lluir un 'look' gairebé idèntic al de la Barbie Earring Magic de 1992 amb un vestit fúcsia d'escot i mànigues transparents de Balmain que, igual que la nina, va completar amb unes arracades d'estrella i un cinturó de cadena. Fins i tot l'estilista Bryce Scarlett va copiar les ones de la seva cabellera.

Catifa rosa de la pel·lícula 'Barbie' a Ciutat de Mèxic EFE / MATTEL INC

Barbie del Dia a la Nit de 1985 (Robbie, de Versace)

En la seva visita a Seül, el passat dia 2, l'actriu australiana va replicar el mític look 'working girl' de Barbie, el del model 'Day to Night' de 1985. Un model executiva 'fashionista' en rosa tocat amb un barret. L'estilista Andrew Mukamal va aconseguir recrear el 'look' amb un vestit de faldilla llapis i jaqueta amb solapes blanques de Versace i una bosseta de nansa curta. Per descomptat, va rematar l'abillament amb barret tipus canotier amb una banda fúcsia.

Margot Robbie, amb un conjunt de Versace imitant a la Barbie del 'Dia a la Nit' de 1985 EFE / MATTEL INC

Barbie 'Solo in the Spotlight' de 1960 (Robbie, de Schiaparelli)

Per a l'estrena a Los Angeles, el passat dia 9, Robbie es va reservar el seu vestit més enlluernador: un vestit d'alta costura de Schiaparelli sense tirants amb un voluminós doblec de tul. Com en altres 'premiere', actriu i estilista es van basar en un model icònic de la nina, aquesta vegada, 'Solo in the Spotlight Barbie' (1960). Des del mocador rosa pàl·lid i les sabates 'peep-toe' fins als guants d'òpera negres i el collaret de diamants en capes... un clon perfecte. La firma va compartir el procés complet de la creació de la peça, des de l'esbós fins al producte final, a Instagram.

En la 'premiere' de 'Barbie' a Los Angeles, Margot Robbie ho ha donat tot amb un sofisticat vestit de Schiaparelli, a imatge i semblança de 'Solo in the Spotlight Barbie' (1960) REUTERS / MATTEL INC.

Barbie Nit Encantada de 1960 (Robbie, de Vivienne Westwood)

Per a la promoció de Londres, l'actriu australiana ha triat el model més d'acord amb l'època daurada de Hollywood. El seu vestit en rosa clar de setí amb llarga cua, guants d'òpera a manera de mangues, riques joies... En altres paraules, tal qual es vestia el model de Barbie Nit Encantada de 1960. L'elegant model de Robbie és una recreació personalitzada de Vivienne Westwood del 'look' súper glamorós de la nina de Mattel.

Robbie, a la 'premiere' de Londres, amb una versió del vestit de 'Barbie Nit Encantada de 1960' realitzada per la firma Vivienne Westwood EFE / MATTEL INC.

L'única cosa diferent és el pentinat, en lloc d'un microserrell i una cua de cavall, l'actriu ha preferit un recollit dels 90 amb dos fins flocs emmarcant el seu rostre.