L'altra novetat és en forma de premi a la millor startup del sector de l'alimentació i la gastronomia que ha organitzat el Clúster Foodservice de Catalunya. D'altra banda, estudiants o bé cuiners tindran l'oportunitat de guanyar l' Asian Culinary Awards, un concurs pensat per UDON Noodle Bar & Restaurant i que té per objeciu trobar una recepta asiàtica per incorporar-la als seus restaurants.

D'altra banda, el Fòrum també comptarà amb premis i reconeixements ja implementats en altres edicions, com el Josep Mercader, el Plat Favorit dels Catalans, el Cuiner 2018 i els Premis InnoFòrum, entre d'altres. Les últimes edicions han premiat l'escudella i el pollastre amb Capó del Prat com els plats més estimats. Pel que fa al millor cuiner de l'any, enguany en destaca el nou mètode per escollir guanyador, i no només es decidirà per votació popular, sinó que també ho decidirà un comitè d'experts. D'entre els candidats hi ha Juanjo Marqués, del restaurant Marán, situat a Girona. La resta de candidats són Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L'Horta, Tavertet), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L'Artesana del Poblenou, Barcelona).

Figures de referència com Joan Roca, Rodolfo Guzmán i Jordi Cruz faran demostracions de cuina en directe

La inauguració anirà a càrrec del president Joaquim Torra, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, al migdia. Els organitzadors preveuen aconseguir les xifres de 25.000 visitants que han visitat el fòrum en les darreres set edicions que aquesta ha visitat la ciutat.

Tallers gastronòmics

L'oferta de tallers programada comptarà un any més amb la presència de Joan i Josep Roca, així com d'altres figures de referència del món de la cuina com Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Cruheiras, o Jordi Cruz entre molts d'altres.