Ets amant del cafè? T'encanten els flams? Perquè aquí tens les postres ideals: el flam de cafè. Una combinació perfecta d'aquests dos elements, amb un sabor i una textura que no deixaran indiferent a ningú.

Es tracta d'una recepta molt senzilla alhora que ràpida a la qual recórrer en aquestes ocasions en les quals tens visita sorpresa o menjars familiars. No necessita cocció, perquè no porta ous, i un avantatge que té respecte a la resta de postres és que no requereix de forn, olla i/o microones.

Per això, quan vulguis lluir-te tant per la presentació com pel sabor de les postres, no dubtis a preparar aquest flam. A més, pots ajustar al teu gust el punt de sabor de cafè. Si ho vols intens i fort, l'única cosa que has de fer és prescindir de la llet. Si, per contra, ho prefereixes suau, utilitza menys cafè i més llet. El mateix passa amb la dolçor, n'hi ha prou amb sumar o restar sucre a la quantitat indicada en la recepta.

Ingredients:

- 150 ml de cafè

- 500 ml de llet

- 500 ml de nata (crema de llet o crema per a batre)

- 100 g de sucre

- 20 g de gelatina en pols

- 100 ml d'aiguaElaboració:

Per tal de començar, prepara el caramel. Col·loca en un cassó el sucre i afegeix 3 o 4 cullerades d'aigua. Cal agregar aigua suficient per a mullar tot el sucre. Encén el foc i deixa que es comenci a daurar amb cura que no es cremi. Quan tingui el color daurat que t'agradi, aboca'l en el motlle. Si ho prefereixes, pots saltar-te aquest pas fent servir caramel líquid comprat en el super.

Ara, cal hidratar la gelatina. Col·loca la gelatina en un recipient i afegeix 100 mil·lilitres d'aigua. Remou i deixa-la en repòs fins que s'hidrati. Mentrestant, aboca la llet en un cassó, afegeix el sucre i escalfa fins que comenci a bullir. Retira del foc, afegeix la gelatina hidratada i regira-la fins que es dissolgui.

Col·loca la llet amb la gelatina i el sucre en un recipient. Afegeix el cafè i, finalment, la nata. Remou tot bé i aboca la mescla al motlle que prèviament has caramel·litzat. Introdueix-ho en el frigorífic i deixa que es refredi per complet.

Una vegada fred, treu la vora amb cura amb un ganivet i mou el motlle perquè s'enlairi el flam. Per a desmoldar-lo, col·loca la safata damunt i, amb decisió, dóna-li la volta amb molta cura perquè no es vessi el caramel. Ja ho tens llest per a servir, acompanyat de fruita seca o de fulles de menta si així ho desitges.