Amb motiu del Dijous Gras o Llarder, preludi de les Festes de Carnestoltes, et presentem la recepta per preparar la millor coca de llardons. Un deliciós dolç que té una textura més aviat seca a causa de la massa de pasta fullada.
Cal afegir-hi que també és típica per a la revetlla de Sant Joan la festivitat que dona pas al solstici d'estiu.
Un dels seus principals components és el llardó que s'obté del porc i li dona un gust i una textura molt especial.
Ingredients
- Una massa de pasta fullada ja preparada.
- 150 grs. de llardons.
- 40 grs. de pinyons.
- 60 grs. de sucre.
- 1 ou.
Elaboració
- Estendre la massa de pasta fullada rectangular.
- Picar els llardons perquè quedin ben esmicolats.
- Remullar els pinyons en aigua entre quinze i vint minuts.
- Punxar amb una forquilla tota la superfície de la massa per evitar que pugi. Pintar amb un ou i preescalfar el forn a 200º.
- Distribuir els llardons sobre la massa de pasta full i premsar-los una mica.
- Distribuir els pinyons i afegir sucre generosament.
- Introduir la coca al forn durant cinc minuts a 200º per la part de sota. I, després, deu més per la part de dalt i de sota. No cal cuinar-la massa perquè és una coca molt prima.