Amb motiu del Dijous Gras o Llarder, preludi de les Festes de Carnestoltes, et presentem la recepta per preparar la millor coca de llardons. Un deliciós dolç que té una textura més aviat seca a causa de la massa de pasta fullada.

Cal afegir-hi que també és típica per a la revetlla de Sant Joan la festivitat que dona pas al solstici d'estiu.

Un dels seus principals components és el llardó que s'obté del porc i li dona un gust i una textura molt especial.

Ingredients

  • Una massa de pasta fullada ja preparada.
  • 150 grs. de llardons.
  • 40 grs. de pinyons.
  • 60 grs. de sucre.
  • 1 ou.

Elaboració

  • Estendre la massa de pasta fullada rectangular.
  • Picar els llardons perquè quedin ben esmicolats.
  • Remullar els pinyons en aigua entre quinze i vint minuts.
  • Punxar amb una forquilla tota la superfície de la massa per evitar que pugi. Pintar amb un ou i preescalfar el forn a 200º.
  • Distribuir els llardons sobre la massa de pasta full i premsar-los una mica.
  • Distribuir els pinyons i afegir sucre generosament.
  • Introduir la coca al forn durant cinc minuts a 200º per la part de sota. I, després, deu més per la part de dalt i de sota. No cal cuinar-la massa perquè és una coca molt prima.