Les amanides són receptes fàcils de preparar, fresques, nutritives i amb moltes vitamines. En aquesta ocasió, l'acompanyarem amb una salsa de vinagreta de mel i mostassa. Una salsa molt bàsica, però que li dona sempre un sabor espectacular.

Ingredients (per a 3 o 4 persones)

  • 2 mangos.
  • 2 alvocats.
  • Brots verds al gust: enciam, canonges, rúcula, escarola, etc.
  • Fruita seca variada.
  • Oli d'oliva.
  • 1/2 gotet de suc de llimona.
  • 1 cullerada de mostassa Dijon.
  • 1 cullerada de mel.
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena

PREPARACIÓ:

  • Renta els brots verds.
  • Pela i talla en rodanxes el mango i l'alvocat.
  • Posa tots els ingredients anteriors en un bol.
  • A continuació, podem preparar la vinagreta o bé, fer-la amb antelació perquè agafi més sabor. Per fer la salsa, tan sols haurem d'escalfar la mel una mica en el microones perquè es torni una mica més liquida, i barrejar-la bé amb la resta d'ingredients, fins que tots quedin perfectament integrats.
  • Amanir l'amanida amb la salsa just en el moment de servir, per evitar que els brots s'estovin.

*Aquesta salsa combina molt bé en amanides on hi hagi fruita seca o qualsevol mena de formatge.