Tot i que es poden consumir tot l'any, els gelats venen molt de gust quan arriba la calor, ja que es converteixen en una bona opció per refrescar-nos sense deixar de banda els seus múltiples i deliciosos sabors.

De gelats, n'hi ha de molts tipus. I, com molts altres aliments, també es poden elaborar a casa. Un dels trucs a l'hora de fer gelats casolans és utilitzar productes frescos, per exemple, la fruita. Un ingredient fresc i saludable que pot ajudar-nos a donar color i sabor als nostres gelats. Si el que busquem a part del sabor és cremositat, un iogurt pot ajudar-nos a aconseguir aquesta textura. Encara que no siguem cuiners experts tenim multitud d'opcions amb les quals preparar un bon gelat casolà.

Gelat casolà de maduixa

Ingredients

  • 500 g de maduixes
  • 150 g de sucre o sucre de llustre (sucre glacé)
  • 1 culleradeta de sucre invertit o de mel
  • 350 g de nata molt freda (mínim 35% matèria grassa)

Elaboració

És la recepta més clàssica que existeix dels gelats casolans. A qui no li agraden les maduixes? Són una fruita molt versàtil que té moltes opcions. Per elaborar un gelat casolà de maduixa necessitem netejar i trossejar les maduixes per la meitat i posar-les al congelador. Després que estiguin congelades cal triturar-les per obtenir una textura igual a un granissat. Incorporar la nata, que ha d'estar a temperatura freda, junt amb el sucre i la culleradeta de sucre invertit o mel. I ja estaria llest el nostre gelat casolà. Congelar durant tres hores com a mínim abans de consumir.

Gelat de menta i pinya

Ingredients

  • 500 g de pinya fresca
  • 10 fulles de menta fresca

Elaboració

Pelar i tallar la pinya en trossos. Triturar els trossos de pinya amb una batedora de mà o de got. Posar una mica d'aigua si fos necessari. Afegim les fulles de menta i tornar a triturar, tot i que podem incorporar altres fruites o fins i tot un parell de cullerades de iogurt del sabor que més ens agradi o llet de coco perquè ens quedi un gelat més cremós. Congelar durant tres hores com a mínim abans de consumir.

Gelat casolà de iogurt grec i fruits vermells

Ingredients

  • 350 g de iogurt grec natural ensucrat
  • 115 g de fruits del bosc congelats
  • 30 ml de xarop d'atzavara o sucre de canya
  • 15 ml de suc de llimona

Elaboració

Com amb els anteriors gelats casolans hem de triturar tots els ingredients fins obtenir una mescla homogènia, emplenar els motlles dels gelats i congelar-ho mínim durant tres hores.