La calor ja es comença a notar amb força i davant les altes temperatures ens agrada refrescar-nos amb alguna beguda. Amb l'estiu busquem al repertori de begudes que es puguin fer per saciar la nostra set continua. El mojito és un refresc que podem servir i que ens pot treure de més d'un mal moment perquè es pot fer amb alcohol o sense. Es tracta d'una de les begudes més populars de la cocteleria i des de la seva invenció, a Cuba, han sorgit innombrables versions que varien el sabor original.
Per gaudir d'aquest còctel hem de saber com es prepara pas a pas, quins ingredients porta, i sobretot, consells per preparar el millor mojito amb el qual conquerir tots els paladars.
Per preparar-lo necessitarem sis ingredients fonamentals: rom blanc, menta, llima fresca, sucre, gel i soda.
Recepta oficial del mojito cubà
Amb els ingredients explicats abans i en només uns minuts aconseguirem traslladar de Cuba a la nostra cuina el mojito original i ideal amb el qual acompanyar un pica-pica o gaudir al pati acompanyats dels nostres amics i familiars.
Ingredients
- 1 llima pel suc
- ½ llima para taller en quarts
- 70 cc de rom blanc
- 1 culleradeta de sucre
- Fulles de menta fresca
- Glaçons
- Soda
Preparació
- Esprem una llima sencera per obtenir el suc i utilitza la meitat d'una altra per picar-la amb la menta
- Agafa un got per posar-hi al fons la menta, el suc de llima i els trossets de la meitat de la fruita, i el sucre. Un cop a dins, matxucar-ho suaument perquè es desprengui el sabor i es barregin. S'ha de fer amb una mà de morter (i amb compte!)
- Bolquem el rom i emplenem el got amb gel picat. Omplim el còctel amb soda fins a completar i barregem amb suavitat
- decorem amb una branca de menta, una rodanxa de llima i servim amb una canyeta
- Si volem un mojito sense alcohol, hem de seguir els mateixos passos però sense afegir-hi el rom