Descobreix quatre esmorzars espectaculars per començar el dia amb energia

L'inici de la jornada comença amb un bon esmorzar

Cata Mayor

Els metges especialistes en nutrició sempre ens han deixat molt clar que l'esmorzar és l'àpat més important del dia, ja que aquí començarà la nostra jornada diària de 4, 6 o 8 hores de treball o escola i després, haurem de continuar amb altres tasques de la llar, extraescolars, cotxe, jocs amb els nens... Menjar els 5 àpats recomanats i de forma saludable ens farà millorar el nostre rendiment físic i mental.

Aconseguir un benestar òptim per la nostra salut ha de ser el nostre objectiu principal i l'esmorzar és un dels requisits indispensables per aconseguir-ho. En aquest article et deixem quatre esmorzars que t'ajudaran a començar el dia amb energia i vitalitat. Per quin d'ells et decantaràs? Descobreix-los!

'Torto' asturià farcit de pollastre entatxonat

Ingredients (per a quatre persones)

Per als 'tortos':

  • 250 g de farina de blat de moro
  • 75 g de farina de blat
  • 150 ml d'aigua temperada
  • Un grapat de sal
  • Oli d'oliva verge extra

Per al farciment:

  • Un pit de pollastre
  • Una tija d'api
  • Sal
  • Pebre
  • Maionesa
  • Quatre fulles d'enciam
  • Una poma verda

Elaboració

  • Preparar primer la massa de 'torto'. Per fer-ho, ajuntar les farines en un bol juntament amb el polsim de sal i afegir l'aigua temperada fins a aconseguir una massa que es pugui modelar.
  • Separar la massa en vuit boles lleugerament planes. Fregir-les en oli d'oliva calent fins que estiguin daurades per totes dues parts. Escórrer l'oli sobrant i reservar.
  • Coure un pit de pollastre en aigua. Treure, desmetxar la carn i salpebrar-la. Tallar l'api en quadradets i la poma en làmines, rebutjant el centre i la cua. Barrejar el pollastre juntament amb l'api i abundant maionesa.
  • Per a preparar cadascun dels entrepans, posar sobre un 'torto' una fulla d'enciam i, sobre ella, el pollastre amb la maionesa i l'api. Afegir un quart de poma laminada. Tapar amb un altre 'torto' i a gaudir!

Ous Benedict en croissant

Ingredients (per a una persona)

  • 1 ou
  • 4 rodanxes de truita fumada
  • 1 croissant de mantega
  • 1 grapat de fulles d'espinac
  • 1 raig de vinagre
  • Cebollí

Per a la salsa holandesa:

  • 100 g de mantega
  • 2 rovells d'ou
  • Sal
  • Pebre
  • 1 cullerada de suc de llimona

Elaboració

  • Escalfar una olla amb abundant aigua. Portar a ebullició.
  • D'altra banda, preparar la salsa holandesa. Aclarir la mantega en un cassó a foc molt suau fins que es fongui. Reservar.
  • Batre els rovells d'ou en un bol. Col·locar el bol al bany maria i remoure enèrgicament fins que els rovells dobleguin el seu volum.
  • Incorporar el suc de llimona, salpebrar i continuar batent.
  • Incorporar la mantega aclarida. Emulsionar a poc a poc fins que la salsa hagi adquirit consistència.
  • Reservar la salsa holandesa al bany maria fins que el pensem utilitzar.
  • Obrir el croissant a la meitat. Col·locar sobre la base les rodanxes de truita i les fulles d'espinac. Reservar.
  • En l'olla amb aigua bullent, afegir un raig de vinagre i remoure bé. Trencar i afegir l'ou, que estarà escalfat al cap d'uns 3 minuts, més o menys.
  • Col·locar l'ou damunt de la truita.
  • Banyar amb la salsa holandesa, empolvorar amb cebollí tallat i tancar amb la tapa del croissant. Menjar immediatament.

Les 'migas' extremenyes

Ingredients (per a 4 persones)

  • 200 g de pa dels dies anteriors
  • 6 grans d'all
  • 50 ml d'aigua
  • 100 g de cansalada
  • Una culleradeta de pebre vermell
  • 3 pebrots secs fumats
  • 4 ous
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • Una cullerada de sal fina
  • Una culleradeta de sal Maldon

Elaboració

  • Infusionar en l'aigua els pebrots secs fumats durant uns 20 minuts, colar i reservar.
  • Tallar el pa en trossos de grandària petita, hidratar-los amb l'aigua dels pebrots i reservar.
  • Tallar els grans d'all en 'brunoise' i reservar.
  • Tallar la cansalada en trossos de la mateixa grandària en el qual hem tallat el pa i reservar.
  • En una paella ampla de dues nanses, agregar oli i daurar l'all, afegir la cansalada, cuinar removent durant tres minuts més i tirar el pebre vermell.
  • Agregar les molles de pa i remoure durant cinc minuts més sense parar.
  • Condimentar i reservar.
  • Escalfar una paella amb oli i fregir en ella cadascun dels ous sense que arribin a daurar-se, retirar del foc i retallar la clara, deixant només un petit cèrcol al voltant del rovell.
  • Per emplatar, dividir les molles en quatre recipients, escalfar i col·locar un ou damunt en cadascun d'ells. Empolvorar sal Maldon damunt del rovell.

Torrada d'ou 'poché' i alvocat d'estrella Michelin

Ingredients (per persona)

  • 1 llesca de pa de blat negret (una alternativa podria ser pa de blat integral)
  • 1 gra d'all
  • 1 ou
  • Mig alvocat
  • 1 rodanxa de cecina
  • Alfàbrega
  • Oli
  • Sal

Elaboració

  • Fregir lleugerament la llesca de pa en una paella amb una goteta d'oli. Ho fem només pel costat superior en el qual després es col·locaran els ingredients.
  • Refregar el pa amb un gra d'all en cru.
  • Laminar el mig alvocat i col·locar sobre la torrada.
  • Tallar la rodanxa de cecina en tires i col·locar sobre l'alvocat.
  • Ficar l'ou en un bol amb aigua. Cuinar en el microones durant un minut a 700 watts. El resultat ha de ser un ou 'poché', amb la clara totalment feta però el rovell líquid.
  • Rectificar de sal i decorar amb una fulla d'alfàbrega. Servir i gaudir.