No fa falta deixar les salses si estàs tractant de perdre pes. La clau està a triar bé quines has de menjar i quines no. En línies generals, cal eliminar les salses "de pot" perquè porten molts sucres i additius, però pocs nutrients. L'opció més recomanable és fer les teves pròpies salses. D'aquesta manera, t'assegures que no porten cap ingredient que pugui ser perjudicial i, a més, incorpores tots els nutrients necessaris per a una dieta equilibrada. Les tres salses que et presentem a continuació no tan sols no engreixen sinó que contenen ingredients que t'aportaran nutrients necessaris per a l'organisme i, per tant, alimenten. No són calories buides.

Salsa rosa saludable

La salsa rosa no és una mescla de ketchup i maionesa. Existeix una versió molt més saludable i amb un toc fresc que li va genial a amanides o a uns nyoquis. Per fer la salsa només cal triturar tots els ingredients.

  • 150 grams de iogurt grec natural
  • Mitja remolatxa cuita (i una mica del líquid)
  • Suc de mitja llimona
  • Una culleradeta d'oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust

Salsa verda d'espinacs

Tot plat que porti espinacs és un plat recomanable perquè té moltes propietats bones per a la salut. És l'opció perfecta per fer una versió més saludable de la pasta al pesto. També li queda molt bé acompanyant a unes verdures a la planxa. De nou, per fer aquesta salsa només cal triturar tots els ingredients.

  • Un grapat abundant d'espinacs
  • Un grapat de nous (també es poden posar ametlles)
  • El suc de mitja llimona
  • Dues cullerades soperes d'oli d'oliva
  • Un iogurt natural sense sucre
  • Formatge parmesà (aquest ingredient és opcional. Si vols que sigui una opció més saludable el millor és evitar posar-lo)

Allioli d'alvocat per a patates o "nachos"

Les patates i els "nachos" solen anar associats a salses poc saludables, tot i que no sempre. Hi ha una salsa d'alvocat molt saludable per a menjars més informals. A més, serveix per aprofitar els alvocats que ja estan massa madurs. L'elaboració és molt senzilla: cal barrejar en una batedora tots els ingredients.

  • Alvocat
  • Un gra d'all
  • Una mica de llet
  • Sal

Totes aquestes salses són perfectes per donar alegria als plats i es poden variar alguns ingredients en funció dels gustos.