Aquest és el tipus de galeta que has d’utilitzar per a la base d’un pastís de formatge perquè quedi cruixent
Cal utilitzar ingredients de qualitat: ous ecològics, una bona nata, mantega de primera i, sobretot, una bona barreja de formatges
Cata Mayor
Importat de Nova York, el ‘cheese cake’ s’ha convertit en una recepta de rebosteria imprescindible tant a les cartes de cafeteries i restaurants com a les cuines casolanes. Sigui en la seva versió bàsica o tunejada amb fruites, xocolata, galetes o espècies, la recepta original s’adapta infinitament als antulls (i imaginació) de tota mena. I perquè la recepta sigui de luxe cal seguir uns consells:
Utilitza ingredients de qualitat
«Tot i que pugui semblar obvi, utilitzar ingredients de qualitat marca la diferència: ous ecològics, una bona nata, mantega de primera i, sobretot, una bona barreja de formatges». Com que la massa de galeta base i la crema de formatge tenen textures relativament fràgils, és imprescindible utilitzar un motllo desmuntable o extensible per desemmotllar el pastís fàcilment sense haver de forçar-lo gaire. De fet, es recomana un motllo desmuntable de 16 a 20 centímetres per aconseguir un resultat òptim, és a dir, un pastís compacte i ben alt. A més, per evitar que la base o la crema s’enganxin al motllo al moment de desemmotllar-lo, és imprescindible untar-lo amb mantega i –més val prevenir– afegir-hi una tira de paper de forn. Així quedarà per-fec-ta.
La galeta perfecta per a aquest pastís és la ‘digestiva’. Una bona base de galeta i mantega ha de tenir més o menys el doble de galeta que de mantega i tot ha d’estar ben triturat. Si vols donar-li un toc especial, utilitza mantega de cabra i d’ovella, que aportaran moltíssim gust al pastís. Recomano congelar la base del pastís un cop posat al motllo abans d’abocar-hi la massa.
A l’hora de preparar un pastís de formatge hi ha dues escoles: la que advoca per una elaboració en cru i la que defensa, sí o sí, coure’l. Guanya per golejada la segona, ja que la majoria de les receptes de ‘cheese cake’ novaiorquès, en la seva versió purista, requereixen una cocció prolongada a baixa temperatura.
- Alliberen una dona lligada amb brides i retinguda per la seva companya de pis a Santa Coloma de Farners
- Aquest és el cartell de Girona, Temps de Flors 2024
- Un poble de l'Alt Empordà és un dels més feliços d'Espanya, segons un estudi
- Graven per primera vegada a centenars de bebès-pingüí llançant-se al buit des de 15 metres d'altura
- Un programa per atraure talent dispara l'interès per anar a viure al Ripollès: "La gent vol viure a prop de la natura
- Agredeixen l'acusat del crim de Bellcaire a la presó
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Vídeo: Detenen una dona que va portar el cadàver del seu oncle al banc per intentar cobrar un préstec