La forma perfecta de pelar un ou dur

Sembla missió impossible, però no ho és: es pot pelar un ou dur sense que es trenqui la pela

Trucs per aprendre a coure i pelar els ous durs

Trucs per aprendre a coure i pelar els ous durs / Pixabay

H.G.

Els ous durs són una saborosa i versàtil font de proteïnes que es pot menjar en qualsevol moment del dia. Es poden prendre sols, en amanides, en entrepans i en molts altres plats. Però malgrat la seva senzillesa, cuinar i pelar ous durs pot arribar a ser tot un repte fins per als més acostumats.

A més de la seva versatilitat culinària, els ous durs també són una excel·lent font de nutrients essencials per a la salut. Contenen proteïnes d'alta qualitat, així com grasses saludables, vitamines i minerals importants com la vitamina D, la vitamina B12, el ferro i el zinc. També són rics en colina, un nutrient essencial per a la salut del cervell i la funció cognitiva.

Problemes amb la pela

Coure els ous no és tasca senzilla. Amb freqüència, la pela es trenca durant la cocció o en pelar l'ou, la qual cosa pot arruïnar la seva aparença i fer que el seu sabor no sigui tan atractiu. Malgrat la gran quantitat de trucs que es poden trobar per internet, la majoria d'ells no funcionen com s'espera. Des d'afegir bicarbonat de sodi a l'aigua de cocció, fins a utilitzar ous molt frescos o vells, cap d'aquests trucs garanteix que els ous durs surtin perfectes.

Llavors, quina és la forma definitiva de cuinar i pelar ous durs perquè quedin perfectes? La resposta es divideix en dues parts: el procés de cocció i el de pelat.

Com preparar els ous durs perfectes

1. El primer: coure'ls com un mestre

Per a cuinar els ous durs de manera òptima, segueix aquests passos:

  • Col·loca els ous en una olla i cobreix-los amb aigua freda fins que estiguin submergits per complet.
  • Afegeix una culleradeta de sal a l'aigua.
  • Porta l'aigua a ebullició a foc mig-alt.
  • Una vegada que l'aigua comenci a bullir, apaga el foc i tapa l'olla.
  • Deixa els ous a l'olla durant 10-12 minuts.
  • Transcorregut aquest temps, retira els ous de l'olla i col·loca'ls en un recipient amb aigua freda per a detenir la cocció.

2. Pelar, no barallar-s'hi

El pelat dels ous durs pot ser un procés frustrant, ja que sovint la pela s'adhereix a la clara i es trenca en trossos petits. Per a pelar els ous durs de manera adequada, és important seguir alguns passos clau:

  • Fes un petit forat en l'extrem ample de l'ou abans de coure'l. Això permet que l'aire atrapat a l'ou s'escapi durant la cocció, la qual cosa fa que sigui més fàcil pelar l'ou després.
  • Refreda els ous en acabar de coure'ls. Això ajuda al fet que la pela se separi més fàcilment de la clara.
  • Roda l'ou sobre una superfície dura després de refredar-lo. Això ajuda a trencar la pela en diversos llocs i facilita el seu pelat.
  • Pela els ous amb aigua corrent. Això ajuda al fet que els petits trossos de pela es desprenguin de la clara i evita que s'enganxin.

Seguint aquests senzills passos, hauries de poder pelar els ous durs sense problemes i gaudir d'una deliciosa font de nutrients per a la teva salut. Anima't a incorporar-los a la teva dieta!