Diari de Girona

Diari de Girona

La recepta

Arròs caldós amb llamàntol

Avui us proposem fer un arròs amb llamàntol. Es tracta d’un crustaci cada cop més present a les peixateries i establiments, amb una bona oferta a la secció de congelats

Vots: 1/5 estrelles

Proposta de presentació del plat.

Proposta de presentació del plat. Emporda.info

INGREDIENTS

  • 2 llamàntols de 500 g cadascun
  • 350 g d'arròs
  • 150 g de ceba
  • 2 grans d'all
  • 100 g de pebrot vermell
  • 150 g de tomata
  • 1/2 dl. d'oli d'oliva
  • 1 copa de conyac
  • 1/2 litre de brou de peix
  • Safrà
  • Sal

Elaboració

  1. Per començar, en una paella s’ofega l’all, l’oli i els pebrots. Es deixen escalfar.
  2. S’afegeix al llamàntol trossejat i es remou.
  3. Flamegem amb conyac.
  4. Afegim l’arròs i remenem amb freqüència perquè no s’enganxi.
  5. S’uneix la tomata, el brou de peix i el safrà. Assaonem.
  6. Ho mantenim a foc fort durant uns deu minuts, i lent, uns altres deu.
  7. Hi ha qui prefereix posar-lo al forn aquests deu últims minuts, amb molta escalfor. Es deixa reposar uns minuts.
  8. Si us ve de gust variar una mica, us recomanem fer servir arròs integral, és més nutritiu.
  9. També us aconsellem acompanyar aquest plat amb un bon vi rosat o blanc fresquet de la DO Empordà.

Més Receptes

Compartir l'article

stats