Quiosc

Diari de Girona

La recepta

Bonítol amb ceba fet en cassola de fang

Vots: 1/5 estrelles

Proposta de presentació del plat

Proposta de presentació del plat Shutterstock

INGREDIENTS

  • 1/2 Kg de Bonítol
  • 1/2 Kg de Tomata
  • 1 pebrot
  • 1 ceba
  • All
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal al gust

Elaboració

  1. Les tomates, pelades i netes de llavors, es trossegen en quadrats petits i es reserven.
  2. La ceba, un gra d’all i una branca de julivert es piquen molt menuts i es reserven també.
  3. El bonítol –del qual cal escollir la part central– es renta, se li treu la pell i les espines, es talla en trossos regulars i després s’assaona amb sal i all.
  4. En una cassola de fang es posa una mica d’oli, s’afegeix la meitat de la ceba i de la tomata, a sobre es col·loca el bonítol, i es cobreix amb l’altra meitat de la ceba i la tomata.
  5. El pebrot es talla en tires, es posa a sobre de la ceba i es rega tot amb una mica d’oli.
  6. La cassola es tapa i es posa a coure lentament durant 45 minuts.
  7. En aquest moment es destapa el recipient i s’introdueix en el forn durant uns minuts per tal de reduir la salsa.
  8. El bonítol amb ceba se serveix molt calent a la mateixa cassola en què l’hem preparat.

Més Receptes

Compartir l'article

stats