Diari de Girona

Diari de Girona

Carxofes farcides

Vots: 1/5 estrelles

Carxofes farcides

Carxofes farcides

INGREDIENTS

  • 18 carxofes.
  • 1 llimona.
  • 1 llauna gran de tomàquet.
  • 1 ou.
  • 4 cullerades de pa mòlt.
  • 1 raig de vi blanc.
  • Sucre.
  • 2 o 3 grans d'all.
  • Julivert.
  • Oli.
  • Sal.

Elaboració

  1. S'escullen carxofes grans i fresques. Després de despullar-les de les fulles més dures, se'ls tallen les puntes, s'allisen els fons amb un petit tall perquè es sostinguin i es buiden amb un ganivet donant-los la forma de cassola. A l'buidar les carxofes, els cabdells, que és la part més tendra, es freguen amb llimona. Un cop cuites i escorregudes, es reserven. S'amaneix la carn amb all i julivert picats al morter, deixant-la reposar un quart d'hora. Passat aquest temps, s'assaona de sal. En una paella amb una mica d'oli es fregeixen dues cullerades de ceba picada molt menuda; quan estigui fregida s'afegeix la carn i els cors de les carxofes picats, s'ofega tot uns minuts i s'agrega un raig de vi blanc, deixant-ho coure a foc viu fins que es redueixi el vi. Llavors se separa del foc i es deixa refredar. Un cop fredes, es barregen amb l'ou batut i es reserven. Amb el tomàquet es prepara una salsa, s'assaona de sal i se li posa una mica de sucre per corregir l'acidesa, deixant-ho coure fins que es redueixi. Amb la carn s'omplen les carxofes fins una mica menys de la meitat, acabant el farcit amb la salsa de tomàquet. Es col·loquen en una font refractària, s'espolvorean amb pa mòlt, es reguen amb una mica d'oli i es fiquen a forn fort uns minuts perquè daurin. Es serveixen adornades amb rodanxes de llimona i julivert.

Més Receptes

Compartir l'article

stats