Diari de Girona

Diari de Girona

Llobarro a la marinera amb ceba i all picat

Vots: 1/5 estrelles

Un llobarro sencer amb els ingredients | EMPORDÀ

Un llobarro sencer amb els ingredients | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • 1,5 Kg de llobarro
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 1 got petit de vi blanc sec
  • 1 llimona gran
  • 1/4 kg de tomàquet
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 grans d'all
  • 1/2 fulla de llorer
  • Brou de peix
  • Pebre
  • Oli
  • Sal

Elaboració

  1. El llobarro, d’escamat i net, es talla per diversos llocs i es col·loca en una safata de forn, on es ruixa amb el suc de la llimona i es deixa macerar durant un quart d’hora.
  2. S’assaona amb sal i, afegint-hi un bon raig d’oli, s’introdueix al forn durant 15 minuts.
  3. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli, es tiren les cebes i els alls picats, es remou una mica i, sense que arribi a enrossir, s’afegeix el llorer i les tomates, pelades i tallades a trossos.
  4. A continuació, s’aboca el vi, s’assaona amb sal i pebre i es deixa coure una mica més.
  5. Al morter, es piquen les avellanes i les ametlles fins a deixar-les com una pasta, que llisqui amb una mica de brou de peix o, si no, amb aigua calenta.
  6. S’hi incorpora aquest preparat a la salsa de la paella, es rectifica de sal i es deixa coure uns minuts més.
  7. Quan la salsa estigui al punt, s’estén sobre el llobarro, es tapa el recipient i s’introdueix de nou al forn un quart d’hora.

Més Receptes

Compartir l'article

stats