Diari de Girona

Diari de Girona

Llom de porc amb pomes

Vots: 1/5 estrelles

4 racions
Llom de porc amb pomes

Llom de porc amb pomes

INGREDIENTS

  • 1 kg de llom de porc en un tros.
  • 1/2 kg de pomes.
  • 2 pastanagues.
  • 1 ceba.
  • 1/4 litre de vi blanc.
  • 1 cullerada de mantega.
  • 1/2 cullerada de farina.
  • 1 fulla de llorer.
  • 2 cullerades de sucre.
  • Oli i sal.

Elaboració

  1. El llom es neteja de greix i es fregeix en una cassola amb una mica d'oli; s'hi afegeix la ceba –trossejada–, la pastanaga –en rodanxes–, el llorer i un polsim de sal, i s'ofega. Quan estigui enrossit per tots costats, es ruixa amb un got de vi blanc, es tapa la cassola i es cuina fins que estigui tendre –una hora i mitja aproximadament.
  2. Les pomes –pelades, tallades en rodanxes i sense els cors– es posen en una cassola, se'ls afegeix la resta del vi, el sucre i la mantega, i es fiquen en el forn fins que estiguin tendres i enrossides. Les pells i els cors –sense llavors– s'afegeixen al guisat.
  3. Una vegada estigui el llom en el seu punt, se separa de la salsa, es deixa refredar una mica i es talla en rodanxes. La salsa s'espesseix amb la farina, al foc, es passa per un passapuré i es reserva. El llom se serveix en una plata, regat amb la salsa, i amb les pomes disposades als costats.

Més Receptes

Compartir l'article

stats