Diari de Girona

Diari de Girona

Medallons de vedella amb carxofes i espàrrecs

Vots: 1/5 estrelles

4 racions
El filet s’ha de tallar en medallons | EMPORDÀ

El filet s’ha de tallar en medallons | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • 1 Kg de filets de vedella
  • 1 llauna d'espàrrecs
  • 1/2 got de xerès
  • 6 carxofes
  • 1/2 llimona
  • 1 got de vi blanc
  • Oli
  • Sal

Elaboració

  1. Les carxofes es couen amb aigua i sal.
  2. Es posen en una cassola amb un rajolí d’oli i es fiquen al forn a temperatura mitjana durant 15 minuts.
  3. Els espàrrecs es tallen a trossos petits i se saltegen en una paella, reservant-ne alguns per adornar.
  4. El filet es talla en sis medallons iguals.
  5. En una paella es fregeixen els medallons cinc minuts per cada costat.
  6. Se salen, es tapen i es deixen coure lentament tres minuts més.
  7. Es treuen i es reserven a la calor. A la mateixa paella, s’aboca el vi blanc i el xerès.
  8. Es deixa bullir durant tres minuts i, a continuació, s’aboca el suc de llimona. Es conserva a la calor sense que bulli.
  9. Es posen els medallons en una plata i sobre cadascun es col·loca una carxofa amb els espàrrecs dins.
  10. Els espàrrecs reservats es col·loquen sobre els medallons, s’aboca per sobre la salsa i es fica la plata al forn durant 10 minuts perquè escalfi bé.

Més Receptes

Compartir l'article

stats