Diari de Girona

Diari de Girona

Pa de pagès farcit de formatge

Aquesta recepta és per als amants del bon formatge, la quantitat és orientativa i les varietats depenen del gust de cadascú

Vots: 1/5 estrelles

4 racions
Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

Proposta de presentació del plat | EMPORDÀ

INGREDIENTS

  • 1 pa gran de pagès rodó o 4 pans rodons individuals
  • 50 g de formatges diferents (la quantitat i la varietat depèn del gust de cadascú)
  • 25 ml de nata líquida
  • Maionesa
  • Sal

Elaboració

  1. Per començar a fer la recepta del pa de pagès farcit, els diferents tipus de formatges que hàgim escollit es trossegen i es posen en una cassola amb la nata líquida a foc mitjà, perquè es dissolguin.
  2. Ho remenem tot amb l’ajuda d’una cullera de fusta fins que estigui ben barrejat.
  3. El pa s’obre per la part de dalt i es buida la molla sense foradar la crosta lateral.
  4. Un cop desfets els formatges, s’hi afegeix la maionesa, fora del foc, es barreja bé i s’omple el pa o els pans.
  5. Es fica al forn, prèviament escalfat, a temperatura mitjana durant 10 minuts i després a gratinar uns altres 5 minuts.
  6. Es treu i a punt per servir.
  7. Es pot acompanyar amb un bon vi negre jove o un rosat fresc de la DO Empordà.

Més Receptes

Compartir l'article

stats