Si aquest estiu t'agradaria descobrir un nou entorn però disposes d'un pressupost petit, et suggerim deu llocs esplèndids on escapar-se sense deixar un forat negre en el compte bancari. Destinacions on refugiar-se durant uns dies, gaudir de l'entorn, del menjar, del paisatge ... i poder desconnectar es pot aconseguir per un preu moderat. A més, molts d'aquests punts compten amb un aeroport proper en què operen companyies 'low-cost'.

Bòsnia

El país balcànic s'ha convertit en una de les destinacions de moda. El famós pont de Mostar es converteix en la fotografia més emblemàtica del país. També és obligatori visitar el centre de Sarajevo i observar les mesquites, basars, carrers empedrats i el túnel de la guerra. Bòsnia i Hercegovina convenç pels seus baixos preus (un sopar per a dues persones pot costar 11 euros) però també pel seu preciós i verd entorn natural.

Cracòvia, Polònia

La atrafegada història de l'antiga capital de Polònia, present en cada racó, la converteixen en un lloc ineludible per visitar. Es tracta d'una destinació barata: menjar un menú pot costar sobre els 4 euros, i dormir en un hotel de 5 estrelles, al voltant de 50.

Albània

Albània és un dels grans països desconeguts d'Europa, però el seu valor és majúscul: les seves platges, gairebé verges, són de les més belles de l'Adriàtic. El país s'ha mantingut fidel als seus principis i lluny de la globalització, una cosa que pot demostrar-se en l'hospitalitat de la seva gent, els seus verds paisatges i els seus baixos preus.

Illes Fèroe, a Dinamarca

La vegetació cobreix gairebé tots els racons d'aquestes illes i el seu verd intens es fusiona amb el blau de la mar creant un entorn salvatge. És el lloc idoni per a l'observació d'aus, el senderisme i per descobrir la cultura tradicional dels feroesos. Activitats que poden realitzar-se per un baix preu. Les casetes de colors de fusta de Reyni semblen tretes d'un conte.

Romania

Viatjar al país del Comte Dràcula suposa una aventura molt emocionant per als amants del tenebrós. Des del bonic centre històric de Bucarest fins als boscos i castells de Transilvània, oferiran un paisatge oníric que satisfarà al visitant per un preu molt baix.

Dresden, Alemanya

Viatjar a aquesta ciutat romàntica i plena d'història és marcar un segell inesborrable en el teu passaport. Després de la seva completa destrucció durant la Segona Guerra Mundial, Dresden va tornar a construir-se i brillar amb llum pròpia. L'enclavament reuneix el pes de la història i un nou aire canalla que sedueix al viatger. La seva oferta no és perjudicial per a les butxaques.

Algarve, Portugal

Els amants de la platja i el sol estan d'enhorabona ja que el país veí amaga al sud extenses platges de sorra blanca i mar turquesa per gaudir de l'estiu i principis de tardor. L'agradable clima, l'excel·lent menjar, sobretot la varietat en peix fresc, i l'amabilitat de la seva gent enamoren a qualsevol passatger. Tot un luxe natural per molt pocs diners.

Marroc

Al Marroc pots allotjar-te en gairebé qualsevol lloc, des de petits hostals a magnífics riads, tot i que també pots llogar un apartament a preus bastant mòdics a les ciutats principals i gaudir de la llibertat d'estar com a casa. Per això, es converteix en una destinació low-cost 'molt recomanable.

Malta

Situada en un lloc estratègic de la Mediterrània, Malta és un d'aquests paradisos propers i econòmics. Les seves platges i cales són idònies per als amants del sol, mentre que les seves ciutats emmurallades i penya-segats faran perdre la noció del temps als turistes.

Landes, França

Des dels grans espais de l'oceà Atlàntic fins a les immenses extensions de boscos de pins marítims de les Landes, descobriràs una naturalesa salvatge i admirablement conservada. Petits pobles surfers animen les interminables platges, que es converteixen en un enclavament únic per als amants del surf. Els preus són semblants als d'Espanya.