Mil i una formes de visitar la Garrotxa :: El Periódico

Turisme actiu

Mil i una formes de visitar la Garrotxa

Amb paisatges espectaculars com la zona volcànica i la Fageda d’en Jordà, aquesta comarca convida a recórrer-la d’extrem a extrem. Les Vies Verdes per a ciclistes i els senders per passejar en burros i cavalls són alguns dels seus atractius. Contemplar la naturalesa a vista d’ocell és una altra gran opció.

BICICLETA

Cicloturisme a mida

Les Vies Verdes han convertit la Garrotxa en una de les comarques preferides pels ciclistes, ja sigui els eventuals que fan una passejada com els aficionats a aquest esport. Olot, la capital, és un punt clau ja que és el pas obligat per enllaçar la Via Verda del Ferro amb la Via Verda del Carrilet Olot-Girona. Són antigues vies de tren recuperades com a senders que no acumulen gaire desnivell i que s’han adaptat per a senderistes, corredors i, per descomptat, ciclistes.

L’enllaç d’aquestes vies es pot realitzar a través de dues rutes diferents: la primera va des de Sant Joan de les Abadesses, on es pot visitar el seu meravellós monestir, fins a Olot passant pel coll de Santigosa i pel coll de Coubet; i la segona passa per Santa Llúcia de Puigmal i la vall de Bianya, una joia paisatgística molt recomanable.

A més de les anteriors, existeixen diferents rutes anomenades “Els secrets de les Vies Verdes” que, a partir de la Via Verda, permeten descobrir el territori en bicicleta. Totes elles es poden consultar i planificar a la pàgina www.turismegarrotxa.com. Hi ha una gran oferta de lloguer de bicis.

CAVALL

Passeig eqüestre per a tots

Visitar la Fageda d’en Jordà amb un cavall és una experiència de les que s’han de viure una vegada a la vida. Passejar per aquesta arbreda mil·lenària, sobre una alfombra de fullaraca, fa que el visitant connecti encara més amb la naturalesa majestuosa d’aquesta zona, especialment a la primavera i tardor. Existeixen diverses empreses que proposen rutes per la comarca.

Entre les rutes que proposen per conèixer la zona, podem travessar el vessant del volcà Croscat, al parc natural volcànic de la Garrotxa, amb forma de ferradura i uns 160 metres d’altura (ruta d’uns 45 minuts). Una altra proposta és passejar per la Fageda durant una o dues hores, en un itinerari pla, sobre una colada de lava i al voltant d’altres volcans.

Altres rutes permeten visitar Santa Pau, un dels pobles més bonics de la comarca, amb la seva plaça medieval porticada. També proposen originals rutes a cavall en nits de lluna plena.

Una de les estampes que defineixen la zona de la Fageda són els seus carros tirats per burros, una experiència que agrada sobretot als més petits de la casa.

GLOBUS

Sobrevolar la zona volcànica

Una petita cistella suspesa al cel, el so del vent i del foc que manté inflada la tela, una copa de cava i el món als nostres peus. ¿Es pot disfrutar del Parc Natural de la Zona Volcànica i de la Fageda d’en Jordà d’una manera millor? Els viatges en globus s’han convertit en una atracció turística més, cada vegada més consolidada.

El punt de sortida es troba enmig del Parc Natural, entre el volcà Croscat, el volcà de Santa Margarida i la Fageda. Els ascensos en globus es fan a primera hora del matí. El vol dura entre 1 hora i 1 hora i 30 minuts i s’obsequia els assistents amb cava i coca de llardons durant el viatge, i un dinar de pagès després d’aterrar, amb els embotits de la zona i botifarra amb les mítiques mongetes de Santa Pau, un plaer afegit.

Diverses empreses proposen viatges en globus aeroestàtic, alguns d’ells a mida, per a grups, famílies o ben romàntics en parella. Els preus oscil·len entre els 170 i 185 euros per persona, encara que existeixen packs i ofertes amb hotels i cases rurals de la zona. Els preus per a nens solen ser d’uns 100 euros.