Coneixes els doms granítics de l'Ardenya?

Una ruta per a experimentats del senderisme

La recomanació és fer-la quan baixin les temperatures

Vista dels Carcaixells, associació de doms en formes complexes.

Vista dels Carcaixells, associació de doms en formes complexes. / La Generalitat - Josep Mª Dacosta

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Si t'agrada viure experiències espectaculars, aquest pot ser el teu pla. Cinc hores de ruta, en la qual t'endinsaràs en una serralada impressionant, repleta de monuments megalítics i una vegetació i paisatges, que no et deixaran gens ni mica indiferent.

Aquesta ruta és per fer-la en moments que no faci massa calor perquè si les temperatures són com les d'ara o, fem moltes parades, portem molta aigua, fruita i menjar, per poder-la fer amb tranquil·litat o, el més recomanable és fer-la quan tornin a baixar les temperatures.

La ruta per poder veure els doms granítics de l'Ardenya s'anomena 'Els Carcaixells d'en Cama i el Montclar a l'Ardenyar'. L'inici del nostre camí serà a Can Llaurador, entre Solius i Santa Cristina d'Aro, el Baix Empordà. Sol ser una ruta de senderisme per a experimentats, ja que el seu nivell de dificultat és notable amb una distància total d'entre uns 7,81 km. L'altitud màxima a la qual arribarem serà de 401 metres. Necessitaràs 5 hores per fer aquesta ruta circular.

Rutes de senderisme 2023

Rutes de senderisme 2023 / Ajuntament

En cas de voler fer la ruta de senderisme guiada, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, ofereix l'excursió completa, però normalment en èpoques de menys calor per tal d'evitar qualsevol ensurt.

Recordem, l'esforç físic s'ha de minimitzar a l'estiu i s'han d'evitar les hores de més exposició solar. Les altes temperatures poden arribar a provocar fins i tot, la mort. Fer esport és saludable si sabem quan fer-lo!