David Simon, creador de l'aclamada sèrie de televisió The Wire, és un dels guanyadors de la beca Genius, guardó que obsequia amb 500.000 dòlars (367.000 euros) a aquells que amb el seu treball contribueixen a fer "un món millor per a tots". I segurament que, com a mínim a l'univers de la ficció televisiva, The Wire ho ha aconseguit.

Aquesta generosa distinció la concedeix la fundació John D. i Catherine T. MacArthur de Chicago, que anualment premia homes i dones que han fet tasques destacades en el món de la cultura, la ciència i la investigació.

Simon, de 50 anys, és un exreporter policial del diari Baltimore Sun, cocreador, guionista i productor d'aclamades sèries com Homicide: Life on the StreetTreme, que ens porta a la Nova Orleans després de l'huracà Katrina. Però la seva obra mestra, i la que li ha valgut el títol de geni i el mig milió de dòlars que això comporta, és The Wire. La multipremiada ficció és considerada quasi de manera unànime com una de les millors sèries de la història. Amb un realisme esgarrifós i sense concessions, The Wire relata el dia a dia de policies i delinqüents a la ciutat Baltimore.