La cadena HBO ha confirmat en un comunicat que la seva nova sèrie "The Young Pope", protagonitzada per Jude Law i Javier Cámara, s'estrenarà el 15 de gener a la plataforma de pagament.

La sèrie, dirigida per l'italià Paolo Sorrentino, la formen deu capítols d'una hora cadascun i explica la història fictícia de Lenny Belardo (Pius XIII), el primer papa americà de la història, l'elecció del qual és el resultat d'una estratègia "mediàtica" del col·legi cardenalici.

Però les aparences enganyen, adverteix el canal en el seu comunicat, i al Vaticà, on els seus integrants han escollit el misteri de Déu com a guia de les seves vides, Pius XIII demostrarà ser el component més misteriós i contradictori de tots ells.

Law dóna vida a un papa jove, italoamericà, manipulador, que fuma, que apareix nu, que té malsons on insta a mantenir relacions sexuals més enllà del pur objectiu de procreació i que s'enfronta amb gairebé la totalitat dels membres del Vaticà .

El repartiment el formen Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli i James Cromwell.

Diane Keaton interpreta sor Maria, una monja una mica especial que va criar a Lenny; James Cromwell és el cardenal Spencer, traït pel papa per aconseguir ser nomenat, i l'espanyol Javier Cámara encarna el monsenyor Gutiérrez, un personatge que pren força en els capítols finals de la sèrie.

Els dos primers capítols de "The Young Pope" es van presentar en la passada edició del Festival de Venècia, durant el qual Paolo Sorrentino va comentar que si la sèrie provoca reaccions negatives a l'Església Catòlica "és un problema del Vaticà" i no seu, ja que "no intenta ser una provocació"