La matinada de diumenge a dilluns se celebrarà la 89a edició dels Premis de l'Acadèmia d'Art i Ciències Cinematogràfiques de Hollywood, els premis Oscar, on per primera vegada competeix un curt català en la categoria de millor curtmetratge d'imatge real: Timecode. Coincidint amb aquesta cita cinematogràfica, TV3 estrena el curtmetratge aquesta nit, a partir de les 21.55 h. Timecode es reemetrà demà, a les 19.55h, i la mateixa Nit dels Oscars, diumenge, 26, a les 22.00 h, al 33.

L'emissió d'aquesta nit anirà acompanyada d'una presentació conduïda per Àlex Gorina, que dialogarà amb Juanjo Giménez des de Los Angeles per saber l'última hora, les anècdotes i el somni de guanyar un Oscar. Una conversa des d'una aula de l'Escola de Cinema de Reus, on Giménez és professor habitual, i en la qual també són presents els seus alumnes, perquè Timecode va néixer com a projecte de fi de curs i va comptar amb la participació de molts dels estudiants.

La sinopsi de Timecode, de 15 minuts de durada, és breu: Luna i Diego són els guardes de seguretat d'un pàrquing. Diego fa el torn de nit, i Luna, de dia. El film narra l'inici d'alguna cosa entre aquests dos personatges a través d'una manera de la singular manera de comunicar-se amb notes, cites enigmàtiques i les filmacions de les càmeres de seguretat que resulta imprevista, alhora que atrapa i sorprèn l'espectador.