La periodista gironina Gemma Nierga es va acomiadar ahir dels seus oients després d'estar tres dècades al capdavant de programes de la Cadena Ser. En la seva última intervenció al programa Hoy por hoy, espai que dirigia juntament amb Pepa Bueno des del 2012, Nierga va explicar que se'n va «per decisió dels qui dirigeixen l'emissora», no per voluntat pròpia, i va afegir que trobaria molt a faltar la relació que tenia amb els seus oients.

La periodista gironina va reconèixer que el dia «era emotiu per tots», i tot i que va assegurar que no li agraden els comiats, va voler agrair «sense cap distànica» tot el que deu als seus oients.

Gràcies a la seva feina a la ràdio del Grup Prisa, Nierga ha rebut tres premis Ondas: el 1997, al millor programa de difusió nacional, per Hablar por hablar; el 2000, l'internacional de ràdio, per La ventana; i el 2007, per la seva trajectòria, al complir-se els 10 anys en La ventana.

A partir del setembre, el periodista mallorquí Toni Garrido substituirà Nierga al capdavant del segon espai de Hoy por hoy, després de la primera franja informativa.