Netflix ha cancel·lat House of Cards, una de les seves sèries de capçalera, després que el seu protagonista, Kevin Spacey, hagi estat acusat d'abusos sexuals.

L'anunci de la fi de la ficció política s'ha produït un dia després que Anthony Rapp acusés a l'actor que dóna vida a Frank Underwood d'abusar d'ell quan tenia 14 anys.

"En resposta a les revelacions, els executius de Netflix i Mitjana Rights Capital han arribat a Baltimore aquesta tarda per trobar-se amb l'equip i assegurar que ells se segueixen sentint segurs i recolzats", afirmen les dues companyies responsables del drama polític.

"Com estava prèviament establert, Kevin Spacey no està treballant en el set de rodatge ara mateix", afegeixen els responsables de la sèrie que diuen estar "profundament preocupats" després de les acusacions que recauen sobre Spacey. En tot cas, la versió oficial de Netflix és que el seu pla ja era acabar la sèrie després de la sisena temporada.

D'aquesta manera, la sisena temporada de 'House of Cards' serà el final de la sèrie, després de cinc anys.

El passat mes de maig va arribar a la petita pantalla el cinquè lliurament episòdica de la ficció, en la qual el despietat president a qui dóna vida Spacey feia tot el possible per mantenir el seu lloc a la Casa Blanca amb el suport fidel de la seva esposa, interpretada per Robin Wright.

Spacey ha demanat perdó al protagonista de Star Trek Discovery, encara que ha reconegut que "no recorda la trobada" que ha relatat Rapp a Buzz Feed, segons el qual l'actor d'American Beauty va tractar de mantenir relacions sexuals amb ell durant una festa el 1986, quan Spacey tenia 26 anys i Rapp no ??havia arribat a la majoria d'edat.

Arran de les acusacions, Spacey va confirmar la seva homosexualitat, cosa que no ha estat vist amb bons ulls per L'Aliança Gai i Lèsbica contra la difamació (GLAAD), que consideren que l'actor ha revelat la seva orientació sexual per "desviar les acusacions d'agressió sexual ".