Dues dècades de guerra, deu anys de producció i més de seixanta testimonis de veterans i civils nord-americans i vietnamites han donat com a resultat La Guerra de Vietnam, la sèrie documental de la cadena PBS que Movistar estrena avui, amb doble episodi, a partir de les 19.30h, al canal #0, i també sota demanda per als seus clients.

A través dels seus deu capítols, a més dels moments clau del conflicte bèl·lic, s'analitza l'administració de cinc presidents, la perspectiva de civils i militars, els disturbis i les massives protestes contra la guerra als Estats Units. El resultat ha estat possible gràcies a un pressupost de trenta milions de dòlars i una gran varietat de mitjans: imatges d'arxiu inèdites i remasteritzades, fotografies, entrevistes, emissions televisives i fins i tot enregistraments d'àudio de la Casa Blanca.

Artistes de la talla de The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Nina Simone, Johnny Cash, Bob Dylan i un gran etcètera posen la banda sonora de la Guerra del Vietnam, de la mateixa manera que ho van fer entre 1955 i 1975.

El director d´aquesta ambiciosa sèrie documental, Ken Burns, compta amb una llarga trajectòria com a documentalista. És l'autor de The Civil War, sèrie de documentals que va guanyar més de quaranta premis, entre ells, dos Emmys, i va estar també nominat als Oscar.