Des de la polèmica amb la sèrie 'House of cards' per culpa del comportament de Kevin Spacey, Netflix es pren molt seriosament l'assetjament sexual a la feina. Segons informa el portal britànic 'The Guardian', per evitar l'assetjament i els abusos de caràcter sexual, l'empresa d'entreteniment ha establert noves normes de convivència en els rodatges: la prohibició de mirar a una altra persona durant més de cinc segons és una de elles.

Els responsables dels rodatges també han hagut d'assistir a cursos per detectar i combatre aquest tipus de comportaments en l'entorn laboral. A més de la prohibició de mirar a un company durant més de cinc segons, tampoc es poden excedir en abraçades i molt menys lligar o demanar números de telèfons, llevat que sigui per motius estrictament professionals.

Netflix no ha confirmat ni desmentit res, però han declarat estar "orgullosos dels cursos de prevenció de l'assetjament" la intenció és que els rodatges siguin "segurs" en un "ambient de treball respectuós" i que així no tornin a repetir situacions com les creades per Kevin Spacey en els rodatges. Diversos testimonis confirmen que l'actor sempre estava perseguint els homes més joves que hi treballaven.

Després de les declaracions de l'actor de 'Star Trek Discovery', Anthony Rapp, en què deia que quan era menor d'edat, Spacey l'havia intentat seduir, van començar a sortir a la llum més situacions d'assetjament amb altres treballadors. Un ajudant de producció va arribar a testificar que Spacey li va tocar els genitals mentre conduïa.

Després de l'escàndol, Netflix va paralitzar la producció de la pel·lícula 'Gore' en què Kevin Spacey hagués estat el protagonista i va ser acomiadat de 'House of cards'. La sisena i última temporada de la sèrie estarà protagonitzada únicament per Robin Wright i serà més curta que les anteriors.