Aquí, amb Josep Cuní passarà a dir-se Aquí, l'estiu a partir del 15 de juliol. L'espai serà presentat per Frederic Vicent cada matí de 7 a 12 entre setmana i seguirà tenint com a objectiu l'actualitat del dia, però incorporarà nous col·laboradors i seccions.

A més, el veterà programa estiuenc Llapis de Memòria (dilluns a divendres 19.20 h a 20 h) fa un canvi en el seu format també des del proper dia 15. El periodista musical Bruno Sokolowicz entrevistarà personatges rellevants de diferents generacions i àmbits amb la música. L'escriptor Javier Pérez Andújar, la cineasta Alba Sotorra, l'il·lustrador Chamo Sam, l'exmodel Tania Adam, l'empresari Miguel Durán, la polifacètica Maika Makovski o el fotoperiodista Ricard García Vilanova són alguns dels noms dels convidats del programa, que s'emet just després d' El balcó, el programa diari d'actualitat catalana.

Una altra de les novetats que presenta la programació d'estiu a SER Catalunya és Estralls!. El programa tindrà un to còmic i girarà a al voltant dels personatges odiats i odiables, amb la intenció de demostrar que l'odi es pot combatre rient. El format estarà presentat per Benja Villegas, Samuel Valiente i Àurea Castosa, i s'emetrà els dissabtes d'agost de 12 h a 13 h. El nou programa és la primera aposta transmèdia de la cadena, ja que els seguidors de l'espai podran veure el videopodcast de cada entrega.