El Gran Teatre del Liceu de Barcelona acull avui la gala d'homenatge a Vicenç Ferrer, que va presentar-se dijous amb la presència de la bailaora i coreògrafa Sara Baras; el director general de la Fundació Vicenç Ferrer a Espanya, Jordi Folgado Ferrer; el director de programes de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia, Moncho Ferrer; la coordinadora de La 2 a Catalunya, Laura Folguera, i el presentador de la gala i director executiu de Mediacrest, Daniel Domenjó.

Sara Baras va explicar que «és un privilegi deixar la meva ànima i la de tot el meu equip i col·laborar i compartir-ho amb artistes convidades». També va donar detalls de l'espectacle, que recorrerà diferents pals del flamenc barrejats amb els seus números en solitari i en companyia.

Per a Folgado Ferrer, «en aquests 50 anys s'han ajuntat l'eficàcia i els sistemes amb els recursos i això és el que fa que avui siguem una organització capaç d'arribar a milers de persones. No és una organització de bones intencions sinó una organització eficaç, de fets, de realitats». Laura Folguera va destacar que «un dels grans reptes de la televisió pública i de La 2 és buscar referents, persones que difonguin bons valors i informació veraç».

A més de Baras, l'espectacle flamenc també comptarà amb altres artistes com Remedios Amaya, Juana la del Pipa, la Fabi i Esperanza Fernández.