Estrella Morente, artista convidada a la Gala 6 d'OT 2020, va agafar per sorpresa a RTVE i l'audiència del 'talent' musical amb un pròleg a favor de la tauromàquia en el seu particular versió del clàssic tango 'Volver' de Carlos Gardel.

"Ni el torero mata el toro ni el toro mata el torero. Els dos es juguen la vida a un mateix atzarós joc. No trafiquis amb la seva ànima, no li perdoneu la vida al «toro bravo» a la plaça. Què humana covardia robar-li al toro la seva mort, tot sol i en la seva agonia", així començava l'artista andalusa la seva actuació al costat de Nia, concursant favorita de la Gala 5, que va obtenir el privilegi de cantar amb Morente.

La polèmica ja estava servida fa uns dies amb els comentaris antitaurins abocats per la concursant Maialen Gurbindo, qui titllava de "gilipolles" i "psicòpates" als aficionats als toros.

Els comentaris de l'aspirant van molestar als seguidors taurins, els quals fins i tot es van posar en contacte amb la cadena, segons explica Ángel Nodal, defensor de l'espectador de RTVE, considerant que se'ls havia "faltat al respecte".

"Un munt de gilipolles estan en una plaça bevent, fumant i descollonant-se. És que és molt nazi. Cal ser molt psicòpata. Molt. I a sobre et miren i et diuen que dóna molts diners", apuntava la navarresa amb indignació mentre compartia taula amb diversos dels seus companys d'edició.

Així doncs, el pròleg de Morente, casada amb el torero Javier Conde, podria entendre's com una resposta a aquests comentaris, dels quals, finalment, RTVE va voler desmarcar-se. "Són opinions personals que no compartim", tancava Toñi Prieto, directora de Programes d'Entreteniment de TVE.

En relació al sorprenent al·legat de la cantaora de flamenc, Tinet Rubira, director de Gestmusic i responsable del format, ha volgut deixar clar que "no estava ni pactat, ni previst". "En cap assaig ho ha fet, ha estat una sorpresa per a tots", afegia Rubira a través del seu compte oficial de Twitter.

Segons un comunicat de la mateixa cadena, l'artista no havia canviat la lletra "en cap dels assajos previs a la gala". Un fet que Manu Guix, director musical de l'Acadèmia, va voler corroborar aquest diumenge a través de les seves xarxes socials: "Dono fe".