TVE es bolcarà avui en les lletres tot i l'atípic Sant Jordi que es viurà avui amb una programació dedicada als llibres i als autors. Malgrat que la situació d'emergència ha ajornat els actes habituals a Catalunya i l'entrega del premi Cervantes al poeta Joan Margarit, tots els canals de RTVE obriran una finestra a la literatura per als espectadors, oients i internautes.

Avui els informatius i programes d'actualitat de RTVE dedicaran temps a informar sobre aquest Dia del Llibre, el primer en què no es pot celebrar la tradicional festa de Sant Jordi. Es faran ressò de les iniciatives alternatives, connectaran amb la lectura virtual del Quixot i aprofitaran per fer recomanacions de lectura.

La mañana i España Directo connectaran amb llocs emblemàtics que qualsevol altre 23 d'abril haguessin estat plens de lectors, especialment des de Barcelona.

Per la seva banda, RTVE Digital recuperarà les lliçons de literatura mostrades en les tres primeres temporades d' El Ministerio del Tiempo amb personatges com Lorca, Lope de Vega, Valle Inclán o les Sense Barret. A més, a partir d'aquest dilluns estarà disponible a RTVE.es la preqüela de la sèrie, en què Benito Pérez Galdós és un dels protagonistes.

Playz estrenarà avui Ritmo de lectura, un programa de quatre lliuraments presentat pel poeta i freestyler Blon (Pablo Pérez), que reptarà quatre amics i referents de la joventut: Arkano, Sara Socas, BTA i l'actor Jaume Lorente. Tots ells descobriran les seves passions literàries i acceptaran el repte de Blon: adaptar un tema literari en versió rap o poesia musicada.

Al seu torn, el canal infantil Clan continua amb la seva campanya mensual per animar els nens a llegir, a través de peces dedicades a autors com Rafael Alberti, Lorca, Miguel Hernández, Lope de Vega, Jorge Guillen, Carmen Conde, Antonio Machado, Cèlia Viñas, Juan Goytisolo, Mario Benedetti , Dámaso Alonso, Juan Ramón Jiménez, i molts més.