Els Aiguamolls de l'Empordà i Banyoles són els protagonistes d'avui al programa Animalades, que emet La 2 de TVE. En aquesta entrega, la biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja fins als Aiguamolls de l'Empordà i a l'estany de Banyoles per ensenyar-nos els increïbles animals que viuen entre l'aigua i la terra, des de les voraces libèl·lules o daines amb elegants cornamentes fins a éssers d'abans dels dinosaures, com els triops.

La presentadora del programa dedicat a la natura que emet La 2 cada dissabte a les 13.50 del migdia i que està dirigit per Pepa Pérez i Judith Fernández, també acompanya al gimnàs a Gervasio Deferr, que li ensenya tot allò que els gimnastes poden aprendre dels salts de les granotes.

Curiositats que avui es plantejaran al programa: és el triop l'animal més vell del món? Viu a Catalunya un dels depredadors més letals? Què poden aprendre els gimnastes olímpics, com Gervasio Deferr, del salt d'una granota? Cap a on migren les cigonyes? Pot la cornamenta d'un cérvol provocar l'extinció d'una espècie?