Patria, l'esperada sèrie basada en la novel·la homònima de Fernando Aramburu, desembarcarà el pròxim 27 de setembre a la plataforma de pagament HBO. No obstant això, la ficció, que tracta la violència viscuda al llarg de diverses dècades al País Vasc, també es podrà veure el obert a Espanya a través de Telecinco. El grup Mediaset, que a través de la seva productora Alea Media, ha participat en la producció de la sèrie, va anunciar ahir que té previst estrenar a la seva cadena principal el primer episodi de la sèrie, tot i que encara no s'ha confirmat la data exacte. La sèrie també es podrà veure en un futur de forma íntegra i en obert a través de la cadena privada.

Amb aquesta estratègia, Mediaset España podria repetir el vincle que ja té amb Amazon Prime Video, amb qui té firmat un contracte de col·laboració que ja ha donat els seus fruits amb comèdies com El pueblo i La que se avecina o el drama Madres, que s'ha estrenat aquesta mateixa setmana. Totes aquestes produccions es van veure primer a la plataforma de pagament del gegant del comerç electrònic.

Seguint la trama narrada a la novel·la d'Aramburu, Patria explica la complexitat d'un conflicte que durant dècades va dividir profundament a la societat basca. Ho fa a través de dues amigues amb dues visions oposades sobre el conflicte.