Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts, a partir de les 19 h, el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l'emissora. El nou espai porta per títol Ja m'entens i el presentarà i dirigirà el periodista David Àvila.

Amb aquesta proposta es vol donar veu a un col·lectiu "molt desconegut" per gran part de la gent. Així doncs, es vol mostrar «la seva realitat» d'una manera "divulgativa, pedagògica, entretinguda i amb rigor". D'aquesta manera cada capítol serà temàtic i reflectirà els aspectes més representatius d'un tema en concret. Alguns dels temes que es posaran sobre la taula són l'educació LGTBIQ+ a les aules, com ha ajudat la ficció a acostar el col·lectiu + a la societat, VIH i sida o les relacions sexoafectives en temps de covid, entre d'altres.

El programa comptarà amb diferents seccions, a càrrec d'especialistes, com la del divulgador Leopold Estapé, que es dirà Història del pecat i que descobrirà aspectes com qui eren els primers transformistes de Barcelona durant la postguerra, o com van néixer els actes reivindicatius de l'Orgull.