Dos anys després d'estrenar-se l'adaptació televisiva de La catedral del mar, la reeixida novel·la d'Ildefonso Falcones, Netflix i el grup Atresmedia ja treballen en la seva seqüela. Segons informa Formula TV, els actors Yon González i Elena Rivera encapçalen l'elenc de Los herederos de la tierra, basada en la novel·la del mateix Falcones, i que arribarà l'any vinent a través de la plataforma de continguts en streaming. La ficció torna a situar la seva trama a la Barcelona de segle XIV per reprendre la història tres anys després de La catedral del mar.

Los herederos de la tierra mantindrà una estructura similar a la seva preqüela. Jordi Frades tornarà a dirigir els vuit episodis que conformaran l'adaptació de la novel·la i en la producció de la qual també hi participen Diagonal TV i Televisió de Catalunya. El rodatge d'aquesta nova producció arrencarà el pròxim mes de novembre i està previst que s'allargui fins al març de l'any vinent en diferents localitzacions de Barcelona. Per ara no s'ha donat a conèixer si, com ja va succeir en el cas de La catedral del mar, la sèrie també es podrà veure en obert a través d'Antena 3 i TV3.

Publicada el 2016, Los herederos de la tierra segueix la història d'Hugo Llor, un nen de dotze anys que treballa a les drassanes sota la protecció d'Arnau Estanyol.