MTV celebra aquesta nit els European Music Awards amb un xou d'allò més atípic en un any també d'allò més excepcional. Per primera vegada en la història d'aquests premis, Hongria serà la gran protagonista de la celebració global de la música, que comptarà amb un format especial presentat per Little Mix i gravat des de diverses localitzacions del món. La gala s'emetrà en obert a través de Paramount Network a partir de les 20 hores.

Enguany, Lady Gaga parteix com a favorita en estar nominada en sis categories, seguida de BTS i Justin Bieber, que compten amb cinc nominacions cadascun. En quan els artistes nacionals, Aitana, Carolina Durant, Don Patricio, La La Love You i Leiva competiran per fer-se amb el premi a "Millor artista espanyol".

Les actuacions dels MTV EMAs 2020 seran a càrrec d'Alicia Keys, Sam Smith, Maluma, Doja Cat, DaBaby, David Guetta, YUNGBLUD, Zara Larsson, Karol G, Tate McRae, Jack Harlow i Little Mix , les amfitriones del xou. A més, la celebració global de la música comptarà amb les aparicions especials de DJ Khaled, Lewis Hamilton, Winnie Harlow, Bebe Rexha, Rita Ora, Big Sean, Roman Reigns, Anitta, Madison Beer, Anne-Marie, Institutriz Nakamura, Barbara Palvin i Ratlli.