El Paisano torna a La 1 aquest dijous, aquest cop amb el popular Leo Harlem. L'actor, còmic i monologuista pren el relleu a Jorge Cadaval, i es converteix en el primer paisano nascut en un petit poble com els que visita el programa, Matarrosa del Sil, al Bierzo (Lleó).

En aquesta nova temporada, Leo Harlem descobrirà alguns dels pobles que constitueixen la geografia espanyola, acompanyat dels seus veïns i la seva gent. Entre les localitats que visitarà, Montanejos (Castelló), Rubielos de Mora (Terol), Peñaranda de Duero (Burgos), Cogolludo (Guadalajara) i Alaejos (Valladolid).

El Paisano, produït per RTVE en col·laboració amb Brutal Media, li proposarà un repte a Leo Harlem a cada poble: després de passar 48 hores allà, el còmic farà riure els habitants de la vila i als espectadors amb un monòleg sobre les experiències i emocions viscudes de la mà dels vilatans.

Harlem pren el testimoni de Pablo Chiapella, Edu Soto, Eva Hache i Jorge Cadaval.

En el primer capítol d'aquesta nova temporada, visitarà Montanejos, una petita localitat de l'interior del País Valencià. Allà descobrirà el bé més preuat d'aquest petit poble situat a la conca del riu Millars: les propietats excepcionals de les seves aigües. Seran els seus paisans els que l'ajudaran a esbrinar els efectes que produeix aquesta aigua tan especial.

Un d'ells és en Ricardo, que el conduirà cap a la font de l'eterna joventut. O Maria i Lola, dos jovials octogenàries que recomanen a Leo a submergir-se en la Font dels Banys per estar «fi i maco».

Després, passejant pel poble, Leo coneixerà en Toni, un motxiller amb una genuïna filosofia de vida, forjada a base de viure aventures en els seus viatges per tot el món.

També tindrà el gust de conèixer en Francisco i el seu inseparable amic Chenel, un bou descomunal posseïdor d'unes banyes colossals i molt esmolades.