TV3 ha anunciat l'inici del rodatge de Batalla monumental, un programa que constarà de 8 capítols de 45 minuts de durada, i en el qual es busca triar el millor monument de Catalunya.

Es tracta d'una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*), l'empresa dirigida per Oriol Soler, que fa pocs dies va ser detingut en l'operació Volhov, que investiga presumpte tràfic d'influències, blanqueig de diners i finançament irregular de les despeses fetes a l'estranger per l'entorn de Carles Puigdemont. Precisament en el marc d'aquesta operació van trascendir unes converses en les quals Tatxo Benet (Mediapro) intentava que David Madí intercedís perquè TV3 li comprés una sèrie documental per 800.000 euros. Segons avança El Triangle, la productora de Soler rebrà 400.000 euros per els 8 progrrames de Batalla monumental. Aqueta producció també compta amb la participació del Departament de Cultura, de la Generalitat ja que és un dels projectes seleccionats en la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'aquest sector.

Presentat per Roger de Gràcia, en cada programa s'enfrontaran dos monuments de Catalunya (aquesta setmana es roda a Empúries i Tarragona) i seran els espectadors, amb els seus vots, els que acabaran decidint el guanyador.

Dotze monuments

Els dotze monuments en competició són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.